Back to Projects Info

University of Oregon Recreation Center

OUS, University of Oregon - Eugene, Oregon
PDF download project

50,000 SF - Addition, 75,000 SF - Renovation
The University of Oregon Recreation Center is an upgrade to the existing facility, adding 50,000 sf to Esslinger Hall and Leighton Pool. The upgrade included renovating 75,000 sf with new lockers, administration and athletic training areas. The addition includes 10,000 sf of strength and fitness training, a 3-court gymnasium with an elevated running track, juice bar and climbing wall.

Efficiency during the construction process resulted in significant savings which provided for a new enclosed Tennis Center to complement the existing facility. Spacious, brightly lit and comfortable, it is sited just east of historic McArthur Court.

Included in the extensive sitework is a new lighted, synthetic turf playing field and a broad terrace on East 15th Avenue across from Straub Quad. This new facility fits well into its site and provides a strong sense of identity for one of the University's most public buildings.

site by canright